wapen

Huis te Manpad

Historische buitenplaats te Heemstede

Waar ligt de buitenplaats precies?

kaart

Huis te Manpad

Huis te Manpad ligt langs de Herenweg in Heemstede, op de grens met Bennebroek (Gemeente Bloemendaal). Aan de achterzijde grenst de buitenplaats aan de Leidsevaart.

Bezoekadres: Herenweg 7-11,
2105 MB Heemstede

Correspondentie adres: De Trompet 1900,
1967 DB Heemskerk

Bestuur Stichting Huis te Manpad
Dhr. E.F.H.M. Cousin (voorzitter)
Dhr. E.H. Huisman (secretaris)
Dhr. M.M.H.G. Kwint (penningmeester)
Dhr. C.H. Krantz (beheer tuin en park)
Mw. J. van der Aar (beheer gebouwen)

De Stichting ia een Algemeen Nut Beogende Instelling
Meer over de ANBI-status op deze pagina.
RSIN 0076.58.059.

Tuinbaas/Beheerder:
Dhr. S. van der Hengst Tel. 06-29 04 35 78
Aanvragen rondleidingen:
Mevr. I. de Graaff Tel. 023-547 5040

Website:
Huib Koel
www.verkennemerland.nl

Over de ligging

kaart

Het aardige van een zelfgetekende, eenvoudige, wegenkaart is dat op dezelfde wijze - in een andere tekenlaag - de grondsoort kan worden weergegeven: de geologie van het gebied.

Wanneer we vervolgens alles wat op de ondergrond staat weghalen zoals het bos, de weilanden en de bebouwing (maar de wegen en het water laten staan), dan zien we dat Huis te Manpad voor een deel op de strandwal ligt (tot en met het Grote huis) en een ander deel op de strandvlakte (de vijver achter het huis), het venige gebied.
Het donkergele is de strandwal, het lichtere geel het duinzand van de jonge, kalkrijke duinen. Paars/bruin het veen.